torsdag den 23. februar 2012

Mobiltelefonens udvikling. 


Emne: Udvikling

Underemne: Mobilens udvikling

Problemformuleringer:Mobiltelefonen har udviklet sig meget gennem tiden. Den første mobil kunne kun ringe. mobiltelefonen i dag kan både ringe, sms, tage billeder, tage videoer. Mobiltelefonen har medført at menneskers måde at være sociale på har ændret sig. Det har ændret sig både positivt og negativt.

Problemstillinger:
Hvem opfandt mobiltelefonen?
Udseende gennem tiden?
Mobilens udvikling teknologisk gennem tiden?
Hvordan har mobiltelefonen ændret mennesker måde at være sociale på?
Hvad er ulemperne og fordelene ved mobiltelefonen i dag?
Hvad er ulemperne og fordelene ved mobiltelefonen dengang?
Hvor mange danskere har mobiltelefon i dag?
Hvor gammel skal man være, for at få en mobil?

Produkt beskrivelse: 

vi har valgt at lave en mobiltelefon selv, vi har lavet den i en størelse af et a4 ark så vi kan have noget info om den indeni i en bog. vi vil forklare ud fra hvordan ser ud i forhold til de nye telefoner vi har i dag med touch skærm. vi vil bruge modellen af mobiltelefonen til og vise hvor meget mobil telefonen har udviklet igennem årene og fra gamle dage.

Emnebegrundelse:

vi har valgt det her emne fordi det kunne være rigtig spændende og finde ud af hvilken måde mobilen har udviklet sig på og hvordan udseende er kommet til og se ud. det var ikke noget vi gik og tænkte hvordan den har udviklet sig og hvem der har skabt opfindelsen derfor valgte vi mobiltelefonens udvikling.


Disposition:
1. hvem har opfundet mobiltelefonen?
2. Gamle mobiltelefon
3. Forklar det ene netværk.
4. Forklar hvordan mobiltelefonen ændrer menneskers måde at være på. Forklar de spørgsmål vi har lavet, og de udtagelser vi har fundet.
5. Forklar vores tidslinje
6. Forklar om den nye mobiltelefon
7. Hvor mange dansker har en mobiltelefon i dag?
8. Hvor gammel skal man være for at have en mobiltelefon.


Kildehenvisninger:
Faglitteratur
Forfatter
Titel
Forlag - udgår
Johan Andreas Bender
Opfindelser fra oldtid til nutid
Industrirådet
1990
Steve parker
Videnskab og teknologi- det 20 århundrede,  60´erne
Fakta Bogfabrikken
2004
Steve Parker
Videnskab og teknologi- det 20 århundrede, 40 og 50´erne
Fakta Bogfabrikken
2004

Internetadresser:
http:/


Søgt på Wikipidia:
Mobiltelefonens udvikling
Verdens første mobiltelefon
Hvem opfandt den første mobiltelefon
Verdens første Apple
Hvad er GSM og NMT?

Konklusion:

Mobiltelefonen har ændret sig rigtig meget, og forholdet mellem mennesker har også ændret sig. Mobiltelefonen er kommet fra, at være en ikke så vigtig ting, til en uundværlig ting i vores samfund. Den allerførste mobiltelefon kunne kun klare opkald. Senere hen fandt man ud af at lave håndholdte mobiltelefoner, som der var lettere og mindre, end de første mobiltelefoner. Vi er blevet klogere på teknologien bag det hele. Vi finder hele tiden nye idéer til mobiltelefoner. Mobiltelefonen vil altid udvikle sig. Fremtidens mobiltelefoner vil kunne tage en alkoholtest og meget mere. Kommunikationen mellem mennesker har udviklet sig meget. Man kan skrive sammen på facebook eller sende sms til hinanden. Vi har hele tiden mobiltelefonen på os. I gamle dage havde man kun mobiltelefonen i hjemmene. I dag har alle råd til en mobiltelefon. Selv i de fattigste kvarter i Afrika, har alle en mobiltelefon. Mobiltelefonen er blevet uundværlig, lige så uundværlig som en vej.

Vi har fundet ud af, at Martin Cooper opfandt mobiltelefonen. Han opfandt den første mobiltelefon, som sad i bagage rummet på en bil. Der har været forskellige slags netværk, som har haft forbindelser til mobiltelefonen. Vi har fundet ud af, at de fleste netværk er cellestyret, og at cellens basestation sidder på en antenne. Vi har læst en del om udviklingen om mobiltelefonerne. Selvom mobiltelefonen er blevet en uundværlig god ting i vores samfund, er der mange ulemper ved den. Folk i dag har svært ved, at lægge den fra sig i socialt fællesskab. Der er kommet så mange nye ting, som kamera, GPS, mms, internet, spil, musikafspiller og meget mere. I alle danske hjem, er der ca. 97 % der har en mobiltelefon. De fleste mener at man skal være 8 år, for at være stor nok til at have en mobiltelefon.


Louises Logbog
Mandag: Jeg synes vi er kommet godt i gang med projektet. Vi har uddelt spørgsmålene mellem  os. Vi har fundet mere info om mobiltelefonens udvikling. Vi er begyndt på vores produkt. Vi er begyndt at sætte vores viden sammen til en lille rapport. I morgen skal vi lave vores produkt (mobiltelefonen) færdig. Hvis der bliver mere tid, skal vi lave spørgsmål til en statistik til onsdag formiddag.
Tirsdag:
Jeg synes tirsdag er gået meget godt. Vi er blevet færdig med vores projekt (mobiltelefonen). Det er dejligt at være kommet et styk videre. Vi har fundet en masse generelle ting om mobiltelefonen. Vi mangler en del til vores problemformulering. Vi har kun skrevet om hvordan den har udviklet sig gennem tiden. Vi mangler om hvordan, mobiltelefonen medfør at menneskers måde at være på, ændrer sig. Vi vil gerne finde ud af hvordan den påvirker dem? Om det er positivt eller negativt. I morgen skal vi måske ned i Bramming, og interviewe nogle folk om, Hvordan de bliver påvirket af mobiltelefonen i sociale fællesskaber. Vi har lagt spørgsmålene ud på facebook, så vi måske kan slippe for, at tage ned i Bramming by. I morgen skal vi have sat det meste sammen. Majken tager hjem kl. 14.00 hver dag. Det er træls at hun tager hjem. Det er otte timer vi ikke kan arbejde sammen i denne uge. Jeg synes måske, at jeg arbejder lidt selvstændig.
Onsdag:
I dag har vi ikke lavet så meget samarbejde, fordi Majken tog hjem, på grund af sygdom. Jeg synes vi er ved at have styr på det hele. I dag har jeg lavet historien bag mobiltelefonen næsten færdig. Majken skulle lave bloggen færdig derhjemme, samt øve det hun skal sige til fremlæggelsen. Jeg har også selv øvet det jeg skulle sige. Jeg har spurgt nogle elever fra SE om nogle spørgsmål, omkring det med mobiltelefonen medfør menneskers måde at være på, ændrer sig i socialt fællesskab. Jeg fik spurgt 22 elever. Jeg har arbejdet meget selvstændigt i dag, lidt for selvstændig. Jeg synes måske ansvaret hænger lidt på mig, fordi Majken ikke er her hele tiden, så det er mig der skal vide hvad vi mangler at få lavet. Jeg prøver at laver min del af opgaven, så må Majken selv finde ud af hvad hun vil. I morgen torsdag skal vi have sat bogen sammen. Vi skal være færdig med alt til fremlæggelsen , og så skal vi have øvet fremlæggelsen.
Torsdag:
Torsdag har virkelig været en hård og travl dag. Majken var syg igen i dag. Hun var også syg i går. Torsdag formiddag har gået med at øvet fremlæggelse, og lave bogen færdig. Jeg har printet bogen ud, og sat den sammen. Majken havde ikke fået lavet bloggen færdig, så den måtte jeg til at lave færdig. Jeg synes jeg har været meget stresset i dag. Jeg synes ikke man kan kalde det her en samarbejdsopgave. Majken var her kun mandag ig tirsdag, så onsdag og torsdag skulle jeg selv lave det hele færdig. Det har været træls, lige pludselig skulle stå bar fod, fordi min samarbejdspartner ikke var her. Jeg er glad for jeg er færdig med det hele. Jeg har valgt at tage alt det, jeg skal sige først, så jeg ikke hænger på, at Majken ikke har øvet. Jeg synes det har været rigtig træls, at Majken ikke har været her. Mandag og Tirsdag tog hun også hjem kl. 14.00 hverdag. Jeg føler det mere som en selvstændig opgave, end som en samarbejdsopgave.
Majkens Logbog:
Mandag: jeg synes vi fik nået det vi skulle efter vores tidsplan, vi læste en helt del og aftalte hvordan vores produkt skulle se ud og jeg startede på vores mobil telefon.

Tirsdag:
i dag har vi os nået det vi skulle. Jeg har fået lavet en tidslinje med billeder af mobiler gennem tiden.  Skrevet vores spørgsmål og fundet fakta.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar